מטבע HIVE

מה זה HIVE?

Hive הוא אחד מבלוקצ'יין החדשים ביותר בזירה, לאחר שנוצר ב-20 במרץ 2020 כ-מזלג (FORK) מהבלוקצ'יין Steem.

זה ללא ספק היה אחד המזלגות השנויים במחלוקת של 2020 בהתחשב באנשים שהיו מעורבים בהם. אחד הגיבורים הראשיים של המזלג היה לא אחר מאשר ג'סטין סאן, מייסד טרון. רבים ראו בכך השתלטות על המערכת האקולוגית של Steem.

ללא קשר למרד הפנימי, האם כדאי לשקול את להחזיק ב Hive?

בסקירה זו של Hive, ננסה לענות על מה שאתם צריכים לדעת.
הסקירה תכלול גם ניתוח מקרי השימוש לטווח הארוך ואת פוטנציאל האימוץ של HIVE בשוק הקריפטו הגלובלי.

תוכן עניינים

מה זה בדיוק HIVE?

Hive נוצר כ-hardfork של הבלוקצ'יין Steem ונועדה למקסם את הביזור של הבלוקצ'יין החברתי בעקבות ההשתלטות הארגונית על Steem ו-Steemit על ידי קרן Tron והמנכ"ל שלה, ג'סטין סאן. Hive נותרה פלטפורמת בלוגים חברתית הכוללת תגמולים במטבעות קריפטוגרפיים ומקדמת יישומים מבוזרים (dApps) ושימוש באסימוני מדיה חכמים (SMTs).

פלטפורמת Hive מאפשרת למשתמשים לפרסם מאמרים כתובים מקוריים משלהם, המאוחסנים ללא שינוי ב-Hive blockchain. יוצרים מתוגמלים בדולרים מקוריים של Hive (HIVE) על ידי משתמשים אחרים שמצביעים בעד התוכן שלהם. התגמולים מחולקים על סמך מנגנון אינפלציה הכלול בקוד הבלוקצ'יין, ולפי הערך של אסימון HIVE.

משתמשים יכולים גם להמיר בין דולרים של Hive לכוח של Hive בתהליך הידוע כ-staking.
Hive Power הם אסימוני השפעה שנותנים למשתמשים שליטה רבה יותר על תשלומי פוסטים ומאפשרים להם להרוויח תגמולים, הם גם מאפשרים למשתמשים להצביע בעד בבלוקצ'יין. בשינוי מרשת Steem המקורית, Hive דורשת תקופת הבשלה של 30 יום עבור אסימוני Hive שהוצבו לאחרונה. זה מספק עיכוב בממשל ובהצבעה ועוזר למנוע מהלכי השתלטות פוטנציאליים.

מזלג STEEM

ה-hardfork של הבלוקצ'יין Steem מגיע למעשה לאחר הרבה מאוד זמן, מאז תחילתו של הבלוקצ'יין למעשה. הסיבה לכך היא שבהתחלה, כאשר נוצר הבלוקצ'יין של Steem, יוצריו ביצעו מכרה שהעניק ל-Steemit Inc. שליטה על 80% מאספקת ה-STEEM, הדבר התאפשר בכך שלא סיפקו לאחרים מספיק מידע כדי להגדיר כרייה עבור הבלוקצ'יין. ברגע ש-Steemit Inc שלטה ב-80% מכריית אסימוני ה-STEEM כובה והבלוקצ'יין עבר ל-Delegated Proof of Stake.

המאמצים הראשונים היו מוטרדים מהמהלך הזה, אבל הקהילה אפשרה לו לעמוד בהבנה שהכספים שנכרו יוקדשו לפיתוח, ולא ינוצלו לרעה על ידי Steemit Inc.

האמון הזה נשמר במשך כמעט ארבע שנים עד שקרן Tron רכשה את Steemit Inc ואת Steem בפברואר 2020. קרן Tron רכשה גם את 80% ממניות Steem שנכרו בעבר, והחלה להשתמש בהם כדי להשפיע על הממשל בבלוקצ'יין.

זה הוביל לניסיון softfork של עדים כדי למנוע מקרן טרון לנעול את הכספים כדי למנוע שימוש לרעה. מכיוון שלקרן טרון יש קשרים חזקים לבורסות שמחזיקות בכמויות גדולות של STEEM, הם הצליחו להפוך את ה-softfork ולהשיג גישה לכספים הנעולים. ג'סטין סאן, מנכ"ל TRON, השתמש לכאורה באחזקות שלו כדי לתמוך גם במזלג.

התגובה מקהילת Steem הייתה להתכונן ל-hardfork שייפרד מהם מהשליטה של Steemit וקרן Tron על הפלטפורמה ועל הבלוקצ'יין של Steem. זה הוביל ל-hardfork בפועל וליצירת הבלוקצ'יין של Hive ב-20 במרץ 2020.

ב-hardfork ה-Hive blockchain העתיק בדיוק את ה-Steem blockchain, כלומר כל התוכן שנוצר ב-Steem blockchain עד לאותו נקודה היה כעת גם חלק מה-Hive blockchain. זה גם אומר שכל חשבונות ה-Steem קיימים גם ב-Hive blockchain עם מראה של יתרות ה-STEEM, Steem dollar ו-Steem Power שלהם מונפות לארנקים של HIVE.

חריג לכך הוא חשבונות Steemit Inc והחשבונות של אלה שתמכו במתקפת הממשל על הבלוקצ'יין של Steem. חשבונות אלה הועברו, אך הם לא קיבלו את הAIRDROP של אסימוני HIVE. גם 80% אחוז מהמטבעות שנכרו לא נכללו ב-hardfork ואינם קיימים ב-HIVE blockchain.

מאז ה-hardfork מספר רב של חברי Steemit פעילים עברו לכיוון HIVE, והם גם החלו בתהליך של חיסול אחזקות STEEM שלהם.

אפשר היה להניח שהמזלג ישים קץ למחלוקות בין שתי הקבוצות, אבל כל קהילה המשיכה לפעול נגד השנייה.

יריבות לאחר המזלג 

כלי מעקב הממשל של Hive שימש לזיהוי מספר חשבונות שלדעתם שילמו כדי לפעול לטובתו של טרון. לפי השמועות, החשבונות האלה הוכנסו לרשימה השחורה של Hive, אבל לא ברור אם השמועות האלה נכונות. נכון שלעדים המפעילים את ה-Tron 0.22.5 הארד פורק אסור לייצר בלוקים של Hive.

Steemit וקרן Tron החזירו למהלכים אלה על ידי שחרור Hardfork 0.22.888 שמונע מ-20 עדים סימפטיים של Hive להעביר את כספי Steem שלהם. Steemit טענה שהצעד הזה הכרחי כדי למנוע עוינות וספאם ברשת.

בעוד ששתי הקבוצות השולטות נשארות מסוכסכות זו עם זו, זה לא השפיע על המשתמשים. משתמשים בסיסיים ימצאו את החשבונות שלהם ב-Blockchain של Steem וגם ב-Hive יעבדו מצוין, והם יכולים להמשיך להשתמש באחד או בשני או בשניהם.

הבדלים בין STEEM ל HIVE

ה-Hive Hardfork מביא מספר שינויים חשובים לבלוקצ'יין באופן מיידי, כאשר שינויים נוספים צפויים בשבועות ובחודשים הקרובים. הבלוקצ'יין החדש של Hive אינו כולל את 80% האסימונים הממוקמים בנינג'ה, מה שנעשה כמניעת ריכוזיות של הבלוקצ'יין וצנזורה פוטנציאלית.

בעוד שהאסימונים לא הועברו ל-Hive, החשבונות של המייסד הועברו (ללא האסימונים של האיירדרופ) והם רשאים להשתתף בבלוקצ'יין החדש אם ירצו.

מפתחי Hive גם הגדילו את ההגנה מפני התקפות ממשל על הרשת על ידי הכללת תקופת הבשלה של 30 יום עבור הימורים חדשים והעלאות כוח של אסימונים.

תקופת הבשלה זו יוצרת עיכוב של 30 יום בהשתתפות בממשל ובהצבעה על הבלוקצ'יין, אם כי שום פעולות אחרות לא מושפעות. ייתכנו שינויים נוספים בממשל בבלוקצ'יין, אך לא יבוצעו שינויים ללא התייעצות תחילה עם הקהילה.

טכנולוגיית HIVE – מקרי שימוש

Hive שומר על מודל ההוכחה המואצלת של הקונצנזוס (DPoS) המשמש את Steem. זה מאפשר להשתמש בעדים ולבעלי אסימונים להצביע עבור אותם עדים ולהאציל את כוח ההצבעה שלהם לעד שבחרו.

על העדים מוטלת המשימה לתחזק ולנהל את הבלוקצ'יין. על ידי הסרת מניות הנינג'ה העצום שנכרה בבלוקצ'יין Steem Hive מנסה להסיר את נקודת הריכוזיות שאפשרה לטרון לשלוט בתהליך ההצבעה והממשל של הבלוקצ'יין.

בנוסף לניצול הממשל המבוזר ב-Hive, משתמשי הבלוקצ'יין יכולים גם לנצל את התכונות הטכנולוגיות הבאות:

  • זמני חסימה של שלוש שניות;
  • עסקאות חינם;
  • מדרגיות;
    שמות מותאמים אישית
  • לחשבונות/ארנקים;
  • יכולות נאמנות;
    מערכת תגמולים עבור מדיה חברתית, משחקים ופרסום מקרי שימוש.
    הבלוקצ'יין של כוורת יישם גם אינפלציה של 9.5% באפריל והצטמצמות ל-0.95% באפריל במשך 20.5 שנים. שיעור האינפלציה יורד בשיעור של 0.01% כל 250,000 בלוקים, או כ-0.5% בשנה. חישוב אינפלציה זה מתחיל ב-hardfork 16 שיושם בשנת 2016. עם יצירת אסימונים חדשים, הם מחולקים באופן הבא:

65% מהאינפלציה לסופרים/אוצרים.
15% מהאינפלציה לבעלי עניין.
10% מהאינפלציה לחסימת יצרנים.
10% מהאינפלציה לקרן Hive.

Dapps ב- Hive Blockchain

Steem היא הפלטפורמה העיקרית של Steemit, בעוד של-Hive יש hive.blog כפלטפורמה העיקרית שלה. עם זאת, פלטפורמה שימושית יותר בשם Peakd הופיעה במהירות. פלטפורמת Peakd שימושית ביותר מכיוון שהיא לא רק כוללת את תכונות הבלוגים של הבלוקצ'יין, אלא גם מאפשרת גילוי של dApps של צד שלישי.

ה-dApps הללו הפכו נפוצים ב-Steem לפני ה-hardfork, עם כמעט 100 dApps ב-Steem blockchain, כולל פלטפורמת הווידאו המבוזרת Dtube, פלטפורמה דמוית אינסטגרם בשם APPICS, ומשחק קלפי המסחר הפופולרי Steem Monsters.

נכון לסוף אפריל 2020 יש יותר מתריסר dApps ומשחקים שהועברו מ-Steem או נוצרו לאחרונה עבור Hive. אלה כוללים את משחק קלפי המסחר Splinterlands ופלטפורמת הווידאו 3speak. יש גם שמועה שמשחק קלפי המסחר הפופולרי Steem Monsters מועבר עבור Hive.

לרשימה של ה-dApps, המשחקים, הכלים והרחבות של צד שלישי אחרות, Hive Projects מספקת חיפוש ומדריך בלוקצ'יין שנכון לכתיבת שורות אלה מפרטת 66 אפליקציות, אתרים וכלים שנבנו על ידי קהילת Hive. ספרייה נוספת נשמרת ב-Hive What.

צוות וקהילה

צוות Hive הודיע ​​מתחילת הבלוקצ'יין שיש 30 מפתחי ליבה שתומכים ברשת. רבים מהם הם עדי Steem לשעבר וחברי קהילה שהיו מעורבים בעבר ב-Stem blockchain.

בנוסף, הם אמרו שיש יותר מ-80 אחרים המעורבים בפיתוח מחוץ לתוכנת הליבה של הבלוקצ'יין. הם גם דאגו ליידע את הקהילה שכל מי שרוצה לתרום לכיוון הבלוקצ'יין חופשי לעשות זאת, ושהכיוון העתידי של הבלוקצ'יין ייקבע בהסכמה בקהילה.

בדף אודות כוורת נכתב:

עם קהילה מגוונת של בעלי עניין וללא שליטה בשחקנים גרועים, אנשים יכולים לחוות בעלות אמיתית בבלוקצ'יין מבוזר ומטבע קריפטוגרפי.

במילים אחרות, Hive מחויבת לביזור, מה שהופך את הקהילה החזקה שלה וחוסר המנהיגות המוחלטת שלה לנקודת המכירה הגדולה ביותר שלה. עד כה זה הוכח על ידי הקהילה, שנותרה מחויבת ביותר למסר של ביזור.

קרן הכוורת המבוזרת

אחת התכונות החשובות, המרגשות והחדשניות שנוספו לכוורת היא קרן הכוורת המבוזרת שלה (DHF), שהיא מודל פיתוח נטול אמון שמייעד חלק מהכספים שהורדו מהאוויר ואסימונים חדשים עתידיים לפיתוח הפרויקט באמצעות ניהול קהילה.

בעת ההשקה הצליח הבלוקצ'יין של Hive לשמור על אותה רמת אסימונים כמו Steem על ידי הקצאת חלק מהאסימונים החדשים של HIVE ל-DHF כדרך ליצור מאגר גדול וחזק של משאבים שיסייעו לתמוך בצמיחה העתידית של הבלוקצ'יין. לתמוך בקהילה ובפיתוח המבוזר של הרשת.

ה-DHF, אשר מכונה גם HiveDAO, יכול לשמש למימון ההצעות של חברי הקהילה. המשתמשים יוכלו גם להצביע עבור השינויים המוצעים כראות עיניהם.

שלא כמו העתודה של קרנות ממוקשי נינג'ה המוחזקות על ידי Steemit Inc., קרן Hive נוצרה באופן שמונע מאדם או קבוצה בודדים להשיג שליטה על הכספים או לקבל שליטה על שינויים גדולים בבלוקצ'יין או בקהילה.

נקודה חיונית נוספת עם קרנות DHF היא שהן ננעלו בזמן כדי למנוע מבול של אסימונים בשוק. הם ישוחררו לאט לאט על ידי שדרוגים עתידיים של Hive.

אסימוני HIVE

בדיוק כמו ב-Steem blockchain, ישנם שלושה אסימונים שונים בשימוש ב-Hive blockchain. כל אחד מבצע פונקציה אחרת עם המערכת האקולוגית. שלושת האסימונים הם אסימון HIVE, Hive Power והדולר מגוב כוורת.

HIVE – HIVE הוא אסימון המטבע הנזיל הבסיסי בפלטפורמה. ניתן להפעיל את HIVE לתוך Hive Power, לסחור בדולרים של Hive או להעביר לחשבונות אחרים. זהו אסימון קריפטוגרפי, בדומה לביטקוין.
Hive Power – Hive Power (בקיצור HP) הוא מדידה של מידת ההשפעה שיש למשתמש ברשת Hive. ככל שמשתמש יחזיק יותר כוח כוורת, כך הוא יכול להשפיע יותר על הערך של פוסטים ותגובות. Hive Power פחות נוזלי. אם משתמש מעוניין "להפסיק" את HP, הוא יקבל הפצות שוות של ה-HIVE השבועי, על פני תקופה של 13 שבועות.
Hive Dollars – Hive Dollars (מקצרים בדרך כלל HBD) הם אסימוני מטבע נזילים בעלי ערך יציב שנועדו להיות מוצמדים ל-$1 USD. ניתן לסחור בדולרים של Hive עם HIVE, ולהעביר אותם לחשבונות אחרים לצורך מסחר או החלפה. ניתן גם להמיר דולרים של Hive ל-HIVE בתהליך שלוקח 3.5 ימים.
המחיר של HIVE עלה בכמעט 800% מה-22 באפריל 2020 עד ה-27 באפריל 2020 כאשר מספר בורסות גדולות, כולל Huobi Global ו-Binance, רשמו את האסימון למסחר.

זה לקח את האסימון מקצת מעל $0.11 לקצת מעל $0.82. האסימון נסוג מאז מהשיאים שלו ונכון ל-29 באפריל 2020 הוא נסחר בקצת יותר מ-0.44 דולר, מה שמקנה לו שווי שוק של 124 מיליון דולר והופך אותו למטבע הקריפטו ה-48 בגודלו לפי שווי שוק.

מעניין לציין שהאסימון המקורי של STEEM שווה כרגע קצת פחות מ-$0.20, או פחות ממחצית הערך של HIVE.

ארנקי HIVE

ארנקי כוורת זמינים עבור Windows, MacOS, Linux, iOS, Android ו-Web. תוכל למצוא רשימה מלאה של הארנקים הזמינים כעת כאן. כרגע רשומים שבעה ארנקים, כולל הארנק המקורי שכלול בחשבון Hive.

זו ללא ספק הדרך הקלה ביותר לאחסן את אסימוני ה-Hive אם הם הופלטו באוויר כחלק מה-hardfork. לחילופין, Peakd מתפקד כממשק משתמש משופר ל-Hive blockchain וכולל גם פונקציונליות של ארנק.

אפשרויות אחרות כוללות:

Vessel, שהוא ארנק שולחני לייט ששוחרר במקור עבור Steem בשנת 2017. זוהי אפשרות פופולרית למי שרוצה מקום מאובטח יותר לאחסון האסימונים שלהם.
Hive Keychain, תוסף Chrome המאפשר גם למשתמשים לצפות בכל האפליקציות של Hive dApps ישירות בדפדפן שלהם.
Hive Wallet, אפליקציה לנייד למכשירי אנדרואיד ו-iOS. הוא מפורסם כמאובטח ומאפשר הוספת מספר חשבונות ושימוש בקודי QR.
Esteem, ממשק עטיפה יפה ושימושי ברחבי רשת הבלוקצ'יין של Hive המאפשר לך ליצור פוסטים משלך, לגלוש בעדכונים שלך, להצביע מה שאתה אוהב, לכתוב תגובות, לקרוא תשובות, לעשות את כל הפונקציות העיקריות של Hive בגלישה החברתית היומית שלך כמו גם בארנק פעולות ותוספות אחרות כגון חיפוש, גילוי תגים שונים וכו'.
Hivesigner היא אפליקציית הרחבה נוספת של Chrome לניהול מפתחות פרטיים של Hive.

מפת הדרכים של HIVE

נכון לעכשיו אין מפת דרכים רשמית של Hive מכיוון שצוות הפיתוח היה עסוק בעיבוד האתגרים שהציג ה-hardfork. בנימה חיובית הרשת ראתה עלייה בפרסום ובמעורבות במהלך ששת השבועות הראשונים לקיומה.

מאגרי הקוד פעילים ותיקוני באגים רבים כבר יושמו, והיו מספר שינויים מוצעים נוספים ודיונים על השינויים הללו. הממשל המבוסס על הקהילה פועל כצפוי.

בנוסף לכך תשתית הרשת מתחזקת כדי להישאר יציבה ומאובטחת, ויש יותר צמתים שמגיעים לאינטרנט כדי להגביר את ביזור הרשת.

מספר הולך וגדל של dApps ושירותים עוברים מ-Steem ל-Hive, או מפותחים בלעדית עבור Hive. והכי חשוב, הקהילה פעילה יותר ויותר בפיתוח, ממשל ופעילות.

בעצם זו תקופה של שינויים גדולים, וגם תקופה של הכנה ואימות גדולים. ישנן משימות רבות הקשורות ליצירת בלוקצ'יין חדש שטרם בוצעו. צוות הפיתוח מתמודד עם המשימות הללו ובמקביל גם קובע את הבסיס לעתיד.

זה שמר את הפוקוס לעת עתה על שדרוגי קוד בסיס ופריסה, פיתוחי API, הקבל ואירוח התמונות, ומאפשר לקהילה לדון בהצעות לעתיד.

מכיוון ש-Hive מתכננת להישאר מבוזרת ולאפשר לקהילה להציע ולאשר שינויים, ייתכן שלעולם לא תפורסם מפת דרכים רשמית, מכיוון שפיתוח הבלוקצ'יין של Hive תלוי בצרכי הקהילה.

סיכום ומסקנות

אמנם יש כמה יתרונות וחוזקות ל-Steem, אבל הריכוזיות המוגברת שהגיעה עם הרכישה על ידי קרן טרון הייתה גדולה מדי עבור רבים מחברי הקהילה והעדים שרצו רשת חברתית מבוזרת. זה הוביל ל-hardfork שיצר את Hive.

ישנן מספר איכויות של Hive שמקודמות, והעיקרית בהן היא המבנה המבוזר של הרשת וניהול הכספים בבלוקצ'יין. מערכת האקולוגית של dApp צומחת במהירות, וגם נראית מבטיחה מאוד, ועם מעורבותם של משתמשי Steem ותיקים ועדי הבלוקצ'יין של Hive מתחילה טוב.

הדגישה את ההתחלה הטובה הזו הייתה העלייה באפריל 2020 בערך של אסימוני HIVE, שהפכה את הבלוקצ'יין ליותר ערך מאשר בלוקצ'יין האם שלו Steem. אמנם זה לא המאפיין היחיד שקובע את הצלחתו של בלוקצ'יין, אבל זה יכול להביא יותר תשומת לב, ויותר משתמשים, לקהילת Hive.

Similar Posts